Wie ben ik?

 

Liesbeth van Wijngaarden

 

Sinds 1985 ben ik logopedist en sinds 1992 ook stottertherapeut. Na mijn werk op basisscholen en met mensen met een verstandelijke beperking werk ik sinds 1992 in de vrije vestiging en behandel ik als logopedist-stottertherapeut met name mensen die stotteren, van (heel) jong tot oud, zowel individueel als in groepen. Hierbij kijk ik naar de totale mens, en het systeem waarbinnen hij of zij functioneert. Daarnaast verzorg ik coaching aan collega-logopedisten, leid ik logopedisten op tot stottertherapeut en geef ik cursussen op het gebied van stotteren en therapeutschap. Ik heb oog en oor voor het individu, ook binnen groepswerk.

Diverse opleidingen en cursussen hebben mij ondersteund op mijn pad als therapeut. Zo ben ik Kindertolk® volgens de methode Present Child. (http://www.presentchild.com/kindertolk-vinden/nederland/zuid-holland/121580-wijngaarden) en ook symbooldramatherapeut (www.symbooldrama.nl). Ook ben ik geschoold in o.a. NLP, therapeutisch tekenen en lichaamswerk. Graag integreer ik mijn kennis en vaardigheden in dat wat ik bied aan mensen die bij mij coaching, therapie of een cursus volgen.

Na een groot aantal jaren als logopedist-stottertherapeut te hebben gewerkt, zowel in individuele sessies als in groepen, heb ik me bekwaamd in kindercoaching en jongerencoaching (Post-HBO). Ik ben een coach met therapeutische achtergrond !!! Ook daarbij werk ik met passie, kijkend naar de kwaliteiten van een ieder en coachend vanuit nieuwsgierigheid.

Naast mijn werk besteed ik ook graag aandacht aan ons gezin: ik ben getrouwd en we hebben een inmiddels volwassen zoon en een dochter, waar ik ook veel van geleerd heb in mijn leven. Een fijne en goede communicatie, een persoonlijke benadering, kijken naar de kwaliteit van de mens, verdieping en ‘je durven laten raken’ zijn sleutelwoorden in mijn prive en werk.