Coaching

Jongerencoaching

Niet elke jongere groeit op zoals hij/zij zou willen. Er liggen soms uitdagingen in de sociale vaardigheden, of in de communicatie binnen het gezin. Er is soms een uitdaging met het vinden van hun eigen weg in het leven, met het oplossen van problemen. Soms ook ervaren jongeren een gebrek aan zelfvertrouwen. Vaak heeft dit alles ook verband met elkaar.

Als jongeren denk je vaak dat je de enige bent met de gevoelens en gedachten die met deze problemen/uitdagingen gepaard gaan. Maar dat is verre van waar! Veel jongeren voelen zich in de periode tussen pakweg 12 en 20 jaar onzeker over vele dingen in het leven.

Er verandert heel veel in de puberteit: in het lichaam gebeurt er van alles en nog wat om een kind tot volwassenen te maken, en de jongere mag zich gaan losmaken van ouders/opvoeders. Dat gaat regelmatig gepaard met flink wat onzekerheid.

Voor jongerencoaching ben je bij Kom Communiceren aan het goede adres!

Als jongere leer je zelf aan het roer te gaan staan van je leven: van je gedachten, je emoties, van je interacties met anderen, en van je problemen. Je leert kijken naar je kwaliteiten, waarmee je vaardigheden versterkt worden.

Dit gebeurt vanuit een persoonsgerichte aanpak. Ook al zijn er veel meer jongeren die met de problematiek rondlopen zoals jij die ervaart als jongere, iedere jongere is weer anders, iedere jongere heeft (dus) wat anders nodig en iedere jongere verdient aandacht voor zijn of haar probleem.

Ouder(s)/verzorger(s) en/of school worden daar betrokken waar wenselijk en nodig.

Wat ik van jou als jongere nodig heb is: de motivatie om naar jezelf te willen kijken en te veranderen. Wat ik van je ouder(s)/verzorger(s) nodig heb is een carte blanche om te mogen worden zoals jij bent en wilt zijn. Bij dit proces ondersteun ik ouder(s)/verzorger(s) graag. Als geen ander weet ik wat het betekent om te moeten (mogen!) loslaten.

Aan het einde van het traject

 • heb je meer zelfvertrouwen
 • kun je beter omgaan met de onzekerheid die binnen deze periode vaak parten speelt (onzekerheid over jezelf, relaties, toekomst)
 • ken je de talenten die je bezit en kun je deze inzetten op allerlei gebieden.
 • Uiteindelijk kun je met vertrouwen keuzes maken en je eigen weg bepalen

Lees verder »

Kindercoaching

Het (laten) opgroeien van kinderen gaat niet vanzelf. Soms verloopt het ontwikkelen van het kind op een of meerdere gebieden niet zoals gehoopt: de interactie met je kind loopt niet goed, soms ook wordt een kind gepest, soms kunnen kinderen lastig hun emoties uiten.

Voor kindercoaching bent u hier aan het goede adres!

Met liefde, aandacht en op een wijze die past bij jullie, gaan we aan de slag met jullie hulpvraag. Daarbij kijken we naar de kracht die het kind zelf al bezit, zetten we de kwaliteiten in die het kind en die jullie als ouder(s)/verzorger(s) in huis hebben om een probleem het hoofd te bieden. Ik ga oplossingsgericht te werk. Daarbij zet ik allerlei middelen in: spel, tekenen, gesprekken, etc., met zowel het hoofd als het lijf.

Kindercoaching is o.a. een mooie wijze van werken als:

 • je kind vaak boos, opstandig of verdrietig is
 • het kind lastig emoties kan voelen, kan uiten en/of er niet goed over kan praten
 • je kind een zetje kan gebruiken in zijn sociale ontwikkeling, zoals meer weerwoord kunnen geven, gemakkelijker vriendjes kunnen maken
 • de communicatie met je kind niet loopt zoals je wenst
 • je kind niet lekker in zijn vel zit en je weet niet hoe het komt
 • je bij een van deze dingen met je handen in het haar zit en graag ondersteund wordt

Lees verder>

Kindertolken

We kunnen leren van onze kinderen! Misschien herkennen jullie dat!?

Als kindertolk – volgens de Methode Present Child – kijk ik samen met een of beide ouders/verzorgers naar dat wat gedrag van je kind jou als ouder/verzorger kan vertellen.

Als een probleem in het gedrag van je kind, of in zijn of haar gezondheid maar niet overgaat, of als adviezen binnen bijvoorbeeld de kindercoaching niet voldoende resultaat opleveren, dan is een kindertolkgesprek een aanrader. Patronen in een kind, of in je interactie met je kind worden zichtbaar, balast die de opvoeding van je kind met zich meebrengt wordt overboord gegooid. Dat wat je als ouder vertelt over je kind wordt vertaald in een boodschap voor jou als ouder/verzorger. Die spiegel maakt dat zowel jijzelf als je kind gelukkiger wordt.

Denk ook eens aan kindertolken als je kind last heeft van bijvoorbeeld:

 • onzekerheid
 • angsten of jaloezie
 • geslotenheid
 • prikkelgevoeligheid
 • allergieën, ontstekingen
 • eczeem, verstopping, hoofdpijn, etc.

Er zijn meerdere voordelen aan een kindertolkgesprek: het is geschikt voor alle leeftijden, het kind hoeft niet aanwezig te zijn bij de behandeling, zowel de ouder/verzorger als het kind profiteert van de behandeling.

De trajecten zijn kortdurend, kennen vaak langdurig resultaat en weinig terugval.

Gun jezelf dit cadeau: PRESENT CHILD

PRESENT: IN HET HIER EN NU

PRESENT: TEN VOLSTE AANWEZIG

PRESENT: EEN CADEAU VOOR JEZELF EN JE KIND

Kijk, desgewenst, ook op: www.presentchild.com

Lees verder »