Jongerencoaching

 

Ben je tussen de 12 en 25 jaar? Voel je je onzeker? Bij vrienden, in de communicatie met je ouders, of bij de keuze voor een opleiding? Weet je niet echt wat je wilt, en kom je niet tot een besluit? Zit je niet lekker in je vel? Lukt het niet om vrienden te maken of te behouden? Spelen er ernstigere zaken? Of vind je het gewoon fijn om even met iemand te praten anders dan je vrienden of je ouders? Dan is jongerencoaching iets voor jou!

Als jongere denk je vaak dat je de enige bent met de gevoelens en gedachten die met deze uitdaging(en) rondloopt. Maar dat is verre van waar! Veel jongeren voelen zich in de periode tussen pakweg 12 en 20 jaar onzeker over vele dingen in het leven. Er verandert heel veel in de puberteit: in het lichaam gebeurt er van alles en nog wat om een kind tot volwassenen te maken, en de jongere mag zich gaan losmaken van ouders/opvoeders. Dat gaat regelmatig gepaard met flink wat onzekerheid.
Voor jongerencoaching ben je bij Kom Communiceren aan het goede adres!
Als jongere leer je zelf aan het roer te gaan staan van je leven: van je gedachten, je emoties, van je interacties met anderen, en van je problemen. Je leert kijken naar je kwaliteiten, waarmee je vaardigheden versterkt worden.
Dit gebeurt vanuit een persoonsgerichte aanpak. Ook al zijn er veel meer jongeren die met de problematiek rondlopen zoals jij die ervaart als jongere, iedere jongere is weer anders, iedere jongere heeft (dus) wat anders nodig en iedere jongere verdient aandacht voor zijn of haar probleem.
Ouder(s)/verzorger(s) en/of school worden daar betrokken waar wenselijk en nodig.


Wat ik van jou als jongere nodig heb is: de motivatie om naar jezelf te willen kijken en te veranderen. Wat ik van je ouder(s)/verzorger(s) nodig heb is een carte blanche om te mogen worden zoals jij bent en wilt zijn. Bij dit proces ondersteun ik ouder(s)/verzorger(s) graag. Als geen ander weet ik wat het betekent om te moeten (mogen!) loslaten.
Aan het einde van het traject
* heb je meer zelfvertrouwen
* kun je beter omgaan met de onzekerheid die binnen deze periode vaak parten speelt (onzekerheid over jezelf, relaties, toekomst)
* ken je de talenten die je bezit en kun je deze inzetten op allerlei gebieden.
Uiteindelijk kun je met vertrouwen keuzes maken en je eigen weg bepalen

Omdat ik je graag wil laten weten hoe ik werk, heb ik een coachstatuut opgesteld. Lees het gerust eens door, en kijk dan of je een afspraak wilt maken. Bellen met mij om te overleggen of een afspraak handig is mag ook! Kijk onder 'contact' voor het telefoonnummer.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor jou: een coachstatuut voor mijn werk met jullie!

 

Beste coachee.

 

Fijn als ik een poosje met je mee mag wandelen op jouw pad. Hoe lang of kort dat gaat zijn, daar komen we wel achter. Ik ben ervan overtuigd dat we van elkaar mogen leren. Als we allebei onszelf zijn, met alles wat daarbij hoort, gaat dat lukken!

Als moeder van twee inmiddels volwassen kinderen, en als logopedist-stottertherapeut, kindertolk en kinder- en jongerencoach, heb ik veel ervaring in het begeleiden van kinderen en jongeren (en hun ouders). Die ervaring neem ik mee in de sessies met jou.

Ik vind het belangrijk om bij de ondersteuning van jou warm, eerlijk en open te zijn. Daarbij kijk ik met open blik, zonder oordeel en blijft alles wat er tussen ons gezegd wordt binnenskamers.
Ik vind het ook belangrijk dat een jongerencoach invoelend is, enthousiasmerend en weet uit te dagen. Deze kwaliteiten van mij zal ik inzetten, om jou zo je eigen pad te laten vinden, om je vizier indien nodig te verzetten en stappen te durven nemen.

Ik zie jouw kwaliteiten zeker ook . Graag werk ik dan ook vanuit de kracht van de ander, vanuit dat wat al wel lukt, wel goed gaat, en wat fijn voelt. Al is er ook aandacht voor de andere kant van de medaille.
Het palet aan kwaliteiten, valkuilen en uitdagingen, met de gedachten en gevoelens die daarbij horen, gaan we onderzoeken. Jij mag daarbij je doelen bepalen en je grenzen aangeven.

Je kunt o.a. bij mij terecht als je niet zo happy bent, als je vastloopt op school, op je opleiding of in je werk, als je even de structuur mist in je leven of niet weet waar te beginnen met alles wat het leven biedt. Dat wat je nodig hebt om beslissingen te gaan nemen, je beter te gaan voelen, of voor welke coachvraag je ook komt, gaan we onderzoeken, en we gaan er mee aan de slag. Humor, creativiteit en speelsheid zet ik daarbij in. Zo ga jij je eigen richting ont-dekken.

Jij blijft eigenaar van jouw proces. Ik loop even mee aan jouw zijde. Jij beslist zelf over wat er mag gebeuren om jouw tuin opnieuw aan te leggen en/of weer mooi te maken. Jij bent zelf de tuinman die jouw tuin ‘gebruiksklaar’ en ‘op orde’ maakt. Ook als het herfst en winter is in de tuin, is er iets moois van te maken. Dat gaan we wat mij betreft samen doen.


Liesbeth van Wijngaarden